Translate

torstai 12. toukokuuta 2022

Sateen ihmeitä tekevä vaikutus

 

Sateen ihmeitä tekevä vaikutus on saanut tulppaanien lehdet venymään ihan vauhdilla pituuttaan kaikkialla penkeissä. 

 Jänisten papanoita löytyy nyt riittämiin. 


Muurikivipenkin kevätkurjenmiekat suostuivat ilmaantumaan maanpinnalle vasta sateiden saattelemana. 

'Gladiator' jättilaukat alkavat olla jo ihan hyvässä kasvuvauhdissa.

Sinilijat viime kesänä leikattujen norjanangervojen juurella. Pyrin siirtämään kaikki niiden siementaimet aina pois nurmikolta ja kukkapenkeistä pensaiden alle.

Tänään istutin kaikki lämpimässä varastossa talvehtineet daaliat penkkeihin. Osassa niistä versot olivat jo pitkiä. Varaston ikkunasta näyttävät saaneen tarpeeksi valoa kasvuunsa.

12 kommenttia:

 1. Daalioitten istutus on iso työ. Scillat näyttävät kivoilta pensaiden juurilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daalioiden istutus on aina kyllä oma prosessinsa. Sinililjoja en halua kukkapenkkeihin, enkä nurmikolle vaan siirrän ne mahdollisuuksien mukaan pensaiden alustoille, jossa ne saavat sitten vapaasti levitä.

   Poista
 2. Sinä rohkea uskalsit laittaa jo daaliat ulos. Minun daalioissani on jo kunnon oksat, kun laitoin ne multaan turhan aikaisin. Saavat olla vielä hetken autotallissa, kun yölämpötilat ovat aika matalia.
  Sade on tehnyt hyvää. Tulppaanisi alkavat pian kukkia. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin keväällä perinnedaaliat uskaltaa istuttaa ulos, vaikka tulisikin vielä pakkasta. Daalia kuulemma kasvattaa uudet versot paleltuneiden tilalle. Tämän tiedon sain paraislaiselta daaliagurulta.

   Poista
 3. Ihanaa vihreyttä! Minäkin olen ihastellut, kuinka monet kasvit näyttävät kasvaneen melkein kymmenen senttiä päivässä. Daaliat pysyvät vielä sisällä täällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvu on nyt ollut lähes silmin havaittavaa. Minäkään en olisi vielä rohjennut istuttaa perinnedaalioitani ulos, ellen olisi kuullut pitkään daalioiden kasvattajana toimineelta asiantuntijalta, että keväällä daaliat kyllä kasvattavat paleltuneiden versojen tilalle uudet.

   Poista
 4. Mahtava kasvuvoima, tulppaanisi ovat pitkällä, daalia hyvässä kasvussa. Minun on vaikea pitää sinililjoja pelkästään pensaiden alla, koska minulla ei ole oikeita kukkapenkkejä lainkaan. Pihassani on yhtenäisiä istutusalueita vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä kasvu on vauhdikasta. Yhtenäiset istutusalueet kuulostavat hyvältä.

   Poista
 5. Ihanaa vihreyttä ja kasvua! Kiva, kun olet saanut daaliatkin jo ulos. Niiden istutuksessa on oma hommansa. Sinililjasi näyttävät ihastuttavilta pensaiden juurella. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kaikki kasvu otti kyllä aimo harppauksen eteenpäin. Daalioiden istutus on tosiaan aina oma hommansa. Keväällä istutus on kuitenkin huomattavasti miellyttävämpää, kuin syksyinen penkistä ylös kaivaminen ja varastoiminen.
   Kiitos samoin sinulle.

   Poista