Translate

maanantai 9. toukokuuta 2022

Lisää hankintoja

Perjantaina Lidlissä käydessämme jalat vetivät taas kuin magneetit sipulikukkahyllyjen luo. Onneksi vetivät, sillä tarjolla oli näitä aiemmin huomaamatta jääneitä tuoksumiekkaliljan mukuloita.

Tuoksumiekkalilja on nimensä mukaisesti hyvin miellyttävästi ja ihanasti tuoksuva. Olen kasvattanut sitä aiemminkin sipuleista. Tässä kuva vuodelta 2012 jolloin istutin ne kasvimaan kasvulavaan. Kukinta ajoittuu loppukesään. Tällä kertaa sipulit on tarkoitus istuttaa kasvihuoneen oven viereen isoon ruukkuun.


Seuraavat kaksi sipulipussia ostin ihan kokeilumielessä, eli lukinliljoja  'Sulpur Queen' sekä....


sekoitepussi freesioita.


 Nämä ostamani liljat istutinkin jo valko- ja punakukkaisten jaloangervojen juurelle lankkupenkin pellonpuoleiseen kulmaan.

8 kommenttia:

 1. Onpa hieno lukinlilja. Omani on sitä tavallisempaa, jonka olen talvettanut sipulina kellarissa jo useamman vuoden. Laitoin sen runsas viikko sitten isoon ruukkuun aloittamaan tämän kesän kasvuaan. Freesiat ja tuoksumiekkaliljatkin olen saanut kukkimaan, mutta viime kesänä jälkimmäiset jättivät kukinnan väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet saanut lukinliljan talvettamisen hyvin onnistumaan. Toivottavasti ostamani lajike yltäisi samaan. Olen aina tykännyt freesioista ja olisi kiva jos onnistuisin saamaan ne kukkimaan.
   Tuoksumiekkaliljojen sipulien talvettaminen on ollut välillä huonoissa kantimissa ja ovat päässeet kuivumaan liikaa.

   Poista
 2. New purchases to add more color and joy to your lovely garden.
  I love freesias, they are very colorful and beautiful flowers.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Maria. I think freesias are really beautiful, too.

   Poista
 3. Anemone, your onion flowers are good choice. I some years have grown lily Ismene, love them for their fragrance flowers and I liked that this lily gives many 'babies' onions that I plant the next year.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The reproduction of side onions is great, along with beauty.

   Poista
 4. Lidlistä tekee mukavia edullisia löytöjä! Upealta näyttääkin miekkaliljan kukinnot, toivotaan, että saat siitä komean ruukkuistutuksen! Freesian tuoksu on ihana, voi, kun ne kasvaisivatkin paremmin meidän oloissamme. Itse olen kasvattanut muutaman kerran, mutta vähän heikolla menestyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Lidlin tarjonta onkin ollut runsasta ja kukkarolle edullista. Miekkaliljat ovat kyllä upeita. Harmi vain, että niiden kukinta ajoittuu loppukesälle. Freesiat ovat haasteellisia kasvatettavia, mutta jospa ne tällä kertaa yllättäisivät positiivisesti?

   Poista