Translate

perjantai 13. toukokuuta 2022

Ruusut istutettu

 

Torstaina pääsimme istuttamaan lahjaksi saamani viisi Easy Elegance-äitienpäiväruusua vihdoin sulaneeseen tienvarsipenkkiin. Sade yllätti ja työ jäi harmillisesti kesken.

Tänään lisäsin loput mullat ruusujen juurelle sekä penkin nurmikon puoleiseen reunaan katteeksi reilun kerroksen vielä jäljellä ollutta kuusenkäpyhaketta.

Ladoin myös penkin reunassa kasassa pitkään odottamassa olleet kivet takaisin paikoilleen. Ennen ladontaa leikkasin vielä sopivan levyisen, yhtenäisen juurimaton palasen kivien alle estämään rikkaruohojen kasvua. Vielä on karun näköistä, mutta kunhan ruusut tuosta hieman kasvavat ja kivet asettuvat paikoilleen näyttää jo huomattavasti paremmalta. 

Kivien väliin tuli soraa. Jätin sen vielä kastelematta ja toivon, että huomiselle luvattu sade hoitaisi asian puolestani.

Iltapäivällä maalasin vielä rautamaalilla lankkupenkin verkoista ne osat, joita en päässyt viime kesänä käsittelemään kasvien ollessa jo täydessä kasvussa lähellä verkkoa. Vanha haravakoneen pyörä pitää  vielä maalata mustaksi ja sitten alkaakin olla valmista.

Mukavaa viikonloppua.

20 kommenttia:

 1. Toivottavasti ruusut lähtevät kasvuun. Viime talvi oli täällä kova ruusuille, erityisesti Easy Elegansit ovat ihan mustia ja ne täytyy leikata kokonaan. Toivon vain, että juuristo on hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Uskon sinunkin omajuuristen ruusujesi lähtevän kyllä kasvuun. Nyt talven jäljiltä ja kylmän kevään johdosta kasvu on poikkeuksellisen myöhässä. Odottele vain kaikessa rauhassa.

   Poista
 2. Toivon ruusuillesi kaunista kukintaa ja kestävyyttä, nätille paikalle tulivat. Upeat tuli rautaverkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Rautaverkkojen maalausoperaatio oli sen verran aikaa vievä ja iso homma, että toivon maalipinnan kestävän mahdollisimman pitkään.

   Poista
 3. Ruusut <3 Siellä ollaan jo ihan tosi toimissa. Penkki kivineen näyttää hienolle. Ruusut sopivat tuohon täydellisesti. Meillä on pihatöiden aloittaminen tämän viikonlopun homma. Puutarhajumppaa siis tiedossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa pihajumppaa sinne teille. Toivotaan, että sää on suotuisa ja lämmin.

   Poista
 4. Oi ihana uusi ruusupenkki, siitä tulee varmasti kaunis 💕 nuo mustat reunukset on niin nätit myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ruusut viihtyisivät hyvin paikassaan.
   Kiitos.

   Poista
 5. Onnia ruusuulle! Toivottavasti kukkiivat komiasti. Hyvät nua lankkupenkin kehikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Kehikot teettivät melkoisesti työtä verkkojen maalamisineen ja kaikkineen, mutta olen kyllä ihan tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 6. Toivottavasti ruusut tuovat kukinnallaan paljon iloa jo tänä kesänä! Iso valmistunut urakka on aina palkitseva. Maalaus on hidasta ja aikaavievää, mutta lopputulos on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi iloinen yllätys jos ruusut kukkisivat jo tänä kesänä sillä ne ovat näet kovin pieniä vielä.
   Raudoitusverkkojen maalaus oli kyllä todella hidasta ja kärsivällisyyttä kysyvää, itse kehikot olikin sitten huomattavasti nopeampia käsitellä.

   Poista
 7. Toivotaan ruusuillesi pitkää ikää. Todella siistin näköistä sinulla puutarhassasi.

  VastaaPoista
 8. Tulevaisuutenne on siis ruusuinen 💕🌹🙂 Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 9. I hope your roses bloom well to brighten up your beautiful garden even more.

  VastaaPoista