Translate

sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Lisää kukintaaNaapurin kukkakaupasta hankimani bougainvillea eli ihmeköynnös on aloittanut jo jonkin aikaa sitten kauniin kukintansa.


Kukka on ollut minulla jo useamman vuoden. Vaikka aina välillä olen joutunut saksimaan sen versoja lyhyemmiksi, saadakseni sen edes jotenkin mahtumaan keittiön ikkunanlaudalle, se ei pahastu siitä lainkaan.

Siirrytään seuraavaksi puutarhan puolelle.    

Kultatyräkki kukkii omenapuupenkissä ison tuijan alla. Muutama vuosi sitten jaoin sitä paviljongin viereiseen penkkiin ja sain todeta, ettei sitä todellakaan kannata lähteä jakamaan, kuten ohjeet sen suhteen kertovatkin. Tyräkki juroi toimenpiteen jälkeen tosi pitkää ja hyvä ettei kuollut lopulta kokonaan. 

Tonttimme reunaojassa kukkii parhaillaan myös oikea kevään ilopilleri, eli rentukka.

Pitkään kukkanuppujansa tiiviisti kiinni pitänyt kevätvuohenjuuri takapihan penkissä.


Valkotäpläimikän pelkäsin jo menehtyneen talven aikana, mutta hitaasti ja varmasti se on toipunut ja aloittanut nyt kukintansa.

Pakko laittaa vielä yksi kuva isotuomipihlajasta. 


 Lupaavia kukkanuppuja alkaa näkyä myös kiveen kupeessa kasvavassa liljassa.


Loppuun vielä muutama kuvakollaasi.....


parhaillaan kukkivista narsisseista sekä...
.

tulppaaneista.

11 kommenttia:

 1. En ole tiennytkään, ettei kultatyräkki pidä jakamisesta. Olen nimittäin jakanut niitä viimeisten 20 vuoden aikana paljon, enkä ole huomannut mitään ongelmia asiassa. Onkohan lajikkeissa eroa? Sain ensimmäisen kultatyräkin jakopalan ystävältä ja sen jälkeen olen tästä yhdestä palasta kasvattanut tyräkkiä moneen paikkaan ja antanut eteenpäin myös.
  Sinulla leiskuu kukkivana sipulikukat ja tuo isotuomipihlaja on kerrassaan upea.

  VastaaPoista
 2. Kultatyräkki ei tosiaan pidä jakamisesta ja sen sanotaan jakaessa ja siirtäessä myös taantuvan. Omalla kohdallani kävi juuri näin ikävästi. Lähilajikkeista pallero- ja haaratyräkistä minulla ei sitä vastoin ole kokemusta. Hienoa, että sinulla jako on kuitenkin onnistunut.

  VastaaPoista
 3. Hienoja narsisseja ja tulppaaneja, upea isotuomipihlaja. Minulla ei narsissit ole toistaiseksi onnistuneet.

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Onneksi hedelmäpuiden kukinta onnistui ihan hyvin tänäkin keväänä.

  VastaaPoista
 5. Narsissit saattavat välillä olla hieman oikukkaita. Jakaminen auttaa ainakin silloin, jos ne lakkaavat kukkimasta ja kasvattavat pelkästään lehtiä.

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla, että olet saanut ihmeköynnöksen elämään ikkunalaudalla. Näin niitä kaupassa ja mietin, onnistuisinko pitämään sen hengissä. Kaupassa sitä myytiin kukkivana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeköynnös on ollut yllättävän helppo kasvatettava, joten kannattaa kyllä kokeilla. Köynnöksen saa kukkimaan, kun muistaa lannoittaa sitä kesällä säännöllisesti. Talvella se viihtyy mahdollisimman valoisassa paikassa.

   Poista
 7. Bougainvillean uudelleen kukittaminen meidän oloissamme ei taida olla helpoimmasta päästä. Joten hienoa, että olet siinä onnistunut, se on niin kaunis kasvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukittaminen ei ole lainkaan vaikeaa jos sille on kesällä mahdollisuus tarjota mahdollisimman aurinkoinen ja valoisa paikka. Säännöllinen lannoitus on myös tärkeää, jos haluaa köynnöksen kasvattavan muutakin kuin pelkkiä lehtiä.

   Poista
 8. Ihmeköynnös on näyttävä kukkija. Minulla oli joskus tuollainen samanvärinen pari vuotta, mutta se ei jaksanut erään talven jälkeen enää lähteä keväällä kasvuun. Saattoi päästä liian kuivaksi kun vauva-arjessa oli muutakin mietittävää...
  Kiva, että valkotäpläimikkäsi selvisi kuitenkin talvesta ja jaksaa vielä kukkiakin. Hauskoja nuo pari narsissia, joilla on ihan jättimäinen torvi. Ihan kuin olisi mennyt kukalla mittasuhteet vähän sekaisin. Aurinkoista kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavissa eri väreissä kukkivia ihmeköynnöksiä ihastelin aina suuresti etelän lomilla ollessamme, kunnes päätin kokeilla miten sen kasvatus sisäkukkana onnistuisi.
   Narsissin kukat on vain kuvattu hyvin läheltä ja se vääristää hieman mittasuhteita.

   Poista