Translate

perjantai 2. kesäkuuta 2023

Kesäkuun alun kukintaa


Syreenien kukinta on aina yhtä sykähdyttävää. Kerroin aiemmin, kuinka jouduimme  keväällä mieheni kanssa karsimaan vanhoja ja kuivuneita oksia melko kovalla kädellä. Surinkin jo edeltä käsin miten kukinnan kanssa tulisi käymään oksien harvennuksen jälkeen. 


No, ihan kauniisti syreeni toki kukkii, mutta kukat vain ovat sijoittuneet melko ylös latvukseen.

                         

Sitten kärhöistä ensimmäisenä kukintansa aloittanut tarha-alppikärhö 'Albina Plena', joka sijaitsee syreenipensaiden vasemmalla puolella.

                    
        
Alaspäin nuokkuvia kukkia on tosi hankala saada kuvatuksi.               


Pallolaukat ovat alkaneet availla nuppujaan angervopenkissä, mutta tienvarsipenkin 'Gladiator' - jättilaukat ovat sen verran varjoisemmassa kasvupaikassa, että niiden kukintaa joutuu vielä hetken odottelemaan.


Saman penkin liuskavaleangervo ei vielä kuki, mutta sen upeat lehdet ovatkin nyt pääosassa.


Varaston kupeessa olevat sepelirinteen sammalleimut. 


Takapihan isomman lankkupenkin takaosassa parhaillaan kukintansa aloitti myös rungollinen walkerinhernepuu 'Walker'. Vieressä oleva Accolade -kevätsuudelma ei nyt jakanut suudelmiaan lainkaan, eikä siinä ole kukan kukkaa.


Penkin etureunassa kukkii puksipuiden väliin viime lokakuussa istuttamani ihanat valkokukkaiset 'Triandus Thalia' -narsissit. Nämä ovat kyllä hyvin kauniita ja toivottavasti ne jatkossakin tulevat tuossa viihtymään ja lisääntymään.

Paviljongin lähellä olevassa penkissä kultatyräkki, kaunis ja pitkään kukkiva, mutta ainakin minulla auttamattoman hidaskasvuinen.

Kärhökäytäväpenkin kääpiökurjenmiekkojen kukinta on melko lyhytkestoinen, mutta sitäkin kauniimpi.


Saman penkin saksankurjenmiekka, jonka lajike on minulta auttamattomasti unohtunut.

19 kommenttia:

 1. Oi, miten ihana kukkameri teillä🌸
  Kyllä kukat piristävät ja sointuvat suven vihreyteen.
  Syreenit myös sielläkin kauniisti kukkii.
  Nautitaan kesän ihanuudesta🌸
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kaunista on. Viileistä keleistä on se ilo, että kasvit kukkivat pidempään. Hih, sinulle tuli kukkia kuvatessa hyvää jumppaa, kun syreenin kukkia varten sait kurkotella korkeuksiin ja kärhön kukkia kuvataksesi kyyristyä alas. Liuskavaleangervon lehdet ovat komea tausta tulppaaneille. Suloisia nuo narsissit. Sinulla riittää ihasteltavaa. Hempeää viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 3. Ihania värejä! Valeangervot ovat todella hienoja. Ihanat sävyt yhdessä sipulikukkien ja sen lehtien kanssa.

  VastaaPoista
 4. Syreenit on kyllä kauniita kukkiessaan ja muutenkin pensaat on helepoja. Kaunista kukintoo on puutarhassasi. Ihania on nuo sammalleimut kukkiessaan. Meilläkin Liuskavaleangervot ovat pronssisena väreiltään.

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunista, syreenien aika on ihanaa. Upeat valeangervot, taitavat viihtyä tuossa paikassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Valeangervot ovat viihtyneet tuossa jo hyvin hyvin pitkään.
   Mukavaa viikonloppua.

   Poista
 6. Syreenien kukinta pelasti tänä vuonna juhla-ajan, en näkyivät ikkunoistakin kun kylmän sään takia oli oltava sisällä. Tosin meillä on heikko vuosi syreenien kukinnassa, voi olla, että olisi pensaiden uudistamisen aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syreenit kukkivat juuri sopivasta kevään juhlia ajatellen.

   Poista
 7. Siellä syreenitkin jo kukkivat, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain hyvää sään viileydestä sentään on, sillä nyt syreenien kukinta kestää pidempään.

   Poista
 8. Kevät on siellä edelleen selvästi pidemmällä kuin täällä, sillä en ole nähnyt vielä missään kukkivia syreenejä. Pihasyreenit varmaan aloittelevat kohtapuoliin mutta esimerkiksi omat puistosyreenini taitavat kukkia vasta lähempänä juhannusta. Samoin valeangervot ovat meillä vasta nousseet. Komea tuo sinun liuskavaleangervosi, hieno väri. Alppikärhöt ovat meillä nupullaan. Perästä tullaan siis :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puistosyreeni taitaa kukkia luontaisesti hieman pihasyreeniä myöhemmin. Liuskavaleangervo on kyllä komealehtinen perenna. Sormivaleangervo kasvoi sen kaverina, mutta se menehtyi jostain syystä ja uutta ei ole enää tullut hankituksi sen tilalle.
   Kiitos samoin.

   Poista