Translate

lauantai 17. kesäkuuta 2023

Palibin pikkusyreeniPalibin -pikkusyreeni kukkii parhaillaan takapihan lankkupenkissä. Hieman jännitti tulisiko puu kukkimaan vielä tänä kesänä, sillä se on hankittu puutarhaan vasta viime vuoden toukokuussa.  

Jouduin hankkimaan uuden pikkusyreenin samalla paikalla aiemmin kasvaneen Palibinin tilalle, joka ei kestänytkään siirtoa etupihan tienvarsipenkistä uudelle kasvupaikalle. Puu otti siirtämisen niin pahakseen, että kuoli heti istutusta seuranneena vuonna. 


Tuoksuköynnöskuusama

Nyt kun lämpömittari on näyttänyt monena peräkkäisenä päivänä hellelukemia, tulee kasvien kukinta olemaan nopeasti ohi. Tuoksuköynnöskuusama kärsi pahasti viime kesän kuivuudesta ja helteestä, sillä siinä on ollut nyt paljon kuivuneita oksia. Eipä auttanut muu kuin leikata kuivat oksat mahdollisimman tarkkaan pois. 

Viime syksynä omista tuoksuherneistä kerätyistä ja kasvatetuista taimista yksi aloitti eilen kukintansa. Taimet joutuivat olemaan tosi pitkään kasvihuoneessa, kun en tohtinut istuttaa niitä ulos ennustettujen hallanvaarojen vuoksi.

Alapihan omenapuupenkissä ensimmäiset kukkansa avanneet siperiankurjenmiekat. Näyttää siltä, että kurjenmiekkojen kukinta jää hyvin vähäiseksi tänä kesänä, sillä nuppuja näkyi vain muutamia. Harmi. 

Mukavaa viikonloppua. 

6 kommenttia:

 1. Tämä vuosi ei taida ola kurjenmiekkojen vuosi, toisaalta eihän sitä voi loistaa joka vuosi. Kaunis pikkusyreeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan. No, jospa sitten ensi vuonna saadaan taas nauttia niiden kauniista kukinnasta.

   Poista
 2. Pikkusyreenisi kukkii tosi runsaana.
  Kurjenmiekat on yllättävän vähän kukkia ja jotkut niistä näyttävät jäävän tavallista matalammiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ottaen huomioon, että se on vasta viime kesänä hankittu, niin kukinta yllätti kyllä positiivisesti.

   Poista