Translate

tiistai 27. kesäkuuta 2023

Sadetta vain ei kuulu

Eilen taivaalle katsoessa näytti jo hyvin lupaavalta ja pari ukkosen jyrähdystäkin kantautui korviini, mutta taas, monennenkohan kerran, jouduin pettymään. Kaivattu sade jäi taas tulematta.

                           

Taivas oli hyvin mustanpuhuva ja kuvittelin jopa haistavani nenässäni lähestyvän sateen.


Hiljalleen tummat pilvet kuitenkin alkoivat rakoilla ja purjehtia pois.

 Kasvien kasteleminen siis jatkuu edelleen.

9 kommenttia:

 1. Jännä eilen katselin pilviä, niin ei kauan tarvinnut katsella, kun vettä satoi.
  Hyvin paikallisia sadekuurot ovat olleet.
  Huomiselle luvattu sadetta myös, katsotaan miten käy.

  VastaaPoista
 2. Meidätkin sade on kiertänyt tehokkaasti, saisi sataa.

  VastaaPoista
 3. Sa olisi meilläkin erittäin tervetullut, vaikka pieniä sateita tulikin juhannuksen tienoilla.

  VastaaPoista
 4. Meillä satoi eilen ehkä 5ml. Olin kastellut tärkeimmät kasvit sitä ennen, joten sateesta oli vähän hyötyäkin. Ukkonen tuli myös aika lähelle, mutta onneksi ei tullut rankkaa ukkoskuuroa.

  VastaaPoista
 5. Kaunis on sadepilven väri. Harmi, että kärsitte kuivuudesta.
  Meillä alkoi jo Juhannusaattona sateet ja satoikin kaatamalla. Rakeitakin tuli välillä. Eilenkin oli kovat ukkoset ja sateet

  VastaaPoista
 6. Sateet ovat todella paikallisia ja erot saadusta sateessa ovat suuria. Eilen meillä satoi vähän yli 5 mm ja isän mökillä puolen kilometrin päässä vettä satoi 13 mm. Tämän päivän ukkoskuurossa saimme vettä 7,4 mm. Toivottavasti teillekin saapuisi sade.

  VastaaPoista
 7. Meilllä ukkonen pyöri kylän päällä tänään tuntitolkulla, mutta antoi vettä kokonaista viisi pisaraa. Kastelu jatkuu...

  VastaaPoista
 8. Kyllä tuollaisen pilven nähtyään oli varmasti pettynyt olo kun sade jäi tulematta. Kenties seuraavasta jo teillekin sadetta riittäisi.

  VastaaPoista
 9. Voi ihme, kun sateet edelleen kiertävät hyvin monet alueet ja meille tulee niskaan joka päivä jotain. Eilen melkein 20mm reilun tunnin aikana ja isoja rakeita sen höysteenä. Onneksi ei tullut hirveän pahoja tuhoja. Toivottavasti nyt edes joku kunnon sade osuisi teillekin. Olisi luullut, että noista pilvistä olisi satanut pidemmänkin sateen.

  VastaaPoista