Translate

tiistai 2. elokuuta 2022

Ihanasti tuoksuvat

                                              

Freesiat nimittäin.


Istutin värisekoituspussin sipulit toukokuussa kasvihuoneeseen ja ne lähtivät ilokseni hyvin kasvuun. 

Tuoksu on mielestäni todella miellyttävä..... 

             
ja kukat ovat hyvin kauniita.     

Tuoksuherneitä kylvin keväällä myös ja istutin ne takapihan kahteen kukkalaatikkoon, jotka sijoitin molemmin puolin metallista puutarhaporttia.


 Laatikoissa kasvaa myös siemenistä kasvatettuja kelloköynnöksiä, jotka ovat tehneet jo paljon nuppuja ja alkavat toivottavasti pian kukkia.




Osa tuoksuherneiden siemenistä oli viime syksynä kerätyistä omista tuoksuhernekylvöksistä.          


Jokainen varmasti tietää miten ihana tuoksu kukista leviää pitkälle ympäristöön.




Portin vasemmanpuoleisessa kukkalaatikossa kukkii lisäksi siemenistä kasvattamani ihanat kesämalvikit, joiden kukat sointuvat hienosti tuoksuherneiden kukkien kanssa.



                          

Kesämalvikkia minulla kasvaa lisäksi myös perennapenkeissä. Tänä kesänä kukinta on kuivuudesta huolimatta ollut hyvin kaunista. 

10 kommenttia:

  1. Tuoksuherneiden tuoksu on todella ihana. Aikoinaan, kun asuimme rivitalossa, naapuri tuli ihmettelemään, mistä ihana tuoksu oli peräisin. Annoin hänelle kimppuun muutaman kukkavarren nautittavaksi sisätiloihin. :)

    VastaaPoista
  2. Ihastuttavan kauniita. Sekä freesiat että tuoksuherneet tuoksuvat tosiaan aivan ihanalta. Minulla oli freesiaa hääkimpussa. Onnistuisikohan niiden kasvatus minultakin? :)

    VastaaPoista
  3. Minä taas puolestani sain esikoisemme synnyttyä mieheltäni kukkakimpun synnytyssairaalaan, jossa oli mukana freesioita.
    Kokeile ihmeessä.

    VastaaPoista
  4. Tuoksuherneet ovat yksiä suosikeistani, monien muiden kukkien ohella; herkän kauniita ja se miellyttävä tuoksu, pidän kovasti.

    VastaaPoista
  5. Freesioita minulla ei ole tainnut koskaan olla, joten niiden tuoksukin on minulle tuntematon. Ne näyttävät oikein kauniilta, joten ehkäpä kasvatan niitä jonain vuonna. Tuoksuherneitä on minullakin ja niiden tuoksusta pidän suuresti. Ihana, että kelloköynnöksissäsi on nuppuja. Omissani en ole ainakaan huomannut nuppuja, vaikka kovasti niitä odotan. Kylläpä sattuukin hyvin yhteen kesämalvikkien ja tuoksuherneiden sävyt. Näyttää oikein kauniilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Freesioissa on mielestäni todella miellyttävä tuoksu aivan niin kuin tuoksuherneissäkin. Minulla on nyt auennut useampia kelloköynnöksen kukkia. Huomenna pitää muistaa ikuistaa ne kameralla.

      Poista