Translate

perjantai 5. elokuuta 2022

Kärhöjen kuulumisia


Valitettava tosiasia on, että kärhöt ovat kärsineet meillä selvästi viime talvesta. Osan kasvu on ollut jopa hitaampaa kuin etanan kävely kurvissa. Rouge Cardinal on kyllä kasvanut lähes normaalisti, mutta kukkia on mielestäni vähemmän kuin ennen. Tukinaru pääsi lisäksi vielä katkeamaan ja kärhö taittui kaksin kerroin. Yritin sitten mieheni avustamana sitoa sen takaisin suoraan parhaan taitoni mukaan.                        


'Warszawska Nike'

                            


   

'Warszawska Nike'

Meillä on ollut myös katastrofaalisen kuivaa jo monen monta viikkoa. Vettä on tullut juhannuksen jälkeen kokonaisuudessaan vain noin runsaat 20 mm. 


                          
        
      Kärhöjä onkin joutunut nyt kastelemaan hieman normaalia enemmän.                
                         
Samassa salossa 'The President'in kanssa kukkiva 'Niobe' lähti huomattavasti normaalia myöhemmin kukkimaan, kuin kumppaninsa.

                         "Ville" eli 'Ville de Lyon' on aina yhtä ihana.


'Etoile Violette'

Kuvasta ei huomaa, mutta Violetten kukat ovat pienemmät kuin ennen.                           

'Madame Julia Correvon' on kyllä kasvanut korkeutta, mutta senkin kukinta on pahoin myöhässä ja ainakin vielä vähäisten kukkien koko on samoin, kuin Etoile Violettella, pienempi. 


                 'Hagley Hybrid' on kaunis, mutta kukkia saisi olla hieman enemmän.        
                              
Entäs 'Justa' sitten. Tämä on ollut hitauskasvussa se aiemmin mainitsemani etana.
Loistokärhö 'Dr Ruppel'. Ei tietoakaan vielä kukinnasta.


Tiukukärhö Arabellakaan, ei ole yltänyt nyt kukinnassa lähellekään normaalia kukkarunsautta. 

 Mantsuriankärhö sitä vastoin on kukkinut aivan upeasti. Lehdet ovat peittyneet lähes kokonaan ihanasti tuoksuvaan kukkapilveen ja kukinnan loppumisesta ei näy vielä jälkeäkään.

Mukavaa viikonloppua.

23 kommenttia:

 1. Ei ongelmat kyllä kuvista välity. Sun kärhös peittuaa kaikkien kärhöt tullen mennen, vaikka olis ongelmiaki. Non ihan käsittämättömän tuuheeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joidenkin kärhöjen kasvuongelmat eivät kuvista välity, mutta itse huomaan eron kyllä selvästi.

   Poista
 2. Minusta kärhösi ovat aivan loistavasti kukassa, runsaasti suorastaan. Muistan toki aiempien vuosien kuvasi, nehän oli aivan uskomattoman hulppeita kukkameriä. Ollapa minullakin tuollaisia määriä kärhönkukkia, muutama piisku ja jokunen kukka niissä nyt. Tosin en ole niitä mitenkään hoitanut, joten ei voi olettaa niiden kukkivankaan. Ensi vuonna paremmin meillä molemmilla. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ensi vuosi olisi kärhöille tosiaan suosiollisempi.

   Poista
 3. Minä komppaan edellisiä kommentteja - ei kuvissa näytä kärsineillä. Ihanaa kärhöjen kukkaloistoa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Kärhöt ovat välillä oikukkaita ja aina ei tiedä mistä ongelmat johtuvat. Nyt talvi lienee ollut se suurin syyllinen, eikä kuivuuskaan varmasti ole ollut ainakaan eduksi.

   Poista
 4. Minäkin sanoisin että hyville näyttää, mutta itse sen tietää monen vuoden kokemuksella.
  Harmi ettei oo satanu, täältä olis joutanu puolet tän illan vesistä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä itse odotin kovasti normaalia kukintaa, jota nyt suuri osa ei valitettavasti saavuttanut. Tänään meilläkin vihdoin satoi. Ei edelleenkään riittävästi, mutta satoi kuitenkin ja joka tipan otin ilolla vastaan. Nyt paistaa taas aurinko.

   Poista
 5. Kärhöt ovat kauniita, mutta mielestäni aika herkkiä, usein keväällä kestää todella pitkään että kasvu lähtee käyntiin, jos kasvi on selvinnyt talvesta, joka niitä myös usein koettelee. Minun silmiini kärhösi ovat kyllä upeita ja hyvinvoivan näköisiä, todella suuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhöt ovat kieltämättä hieman oikukkaita. Onneksi kuitenkin vähintään muutama niistä, tuottaa kukinnallaan iloa joka vuosi.

   Poista
 6. Kaunista on vaikka tietenkin oma silmäsi huomaa eron entiseen. Ei taida yksikään kärhö omassa pihassa yltää kukinnassaan edes sinun heikoimpaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan aina ehkä eniten juuri kärhöjen kukintaa puutarhassa. Nyt osa tuotti pettymyksen, mutta hyvä kuitenkin se, että syy siihen on tiedossa.

   Poista
 7. Toistan edellisten kommentteja; kärhösi ovat upeita huonoinakin vuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Omat odotukset vain tahtovat olla aina vähän liiankin korkealla.

   Poista
 8. Täältä ruudun takaa kärhösi näyttävät upeilta. Ymmärrän kyllä, että vuosia omiasi seuranneena huomaat eron. Omat kärhöni ovat selvästi edelliskesää hitaampia ja vähemmän kukkivia. Iloitsen kuitenkin siitä, että menetyksiä tuli vain pari.
  Toivottavasti luvattu saderintama yltää teillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eron kyllä itse tosiaan huomaa ja automaattisesti vertaa kukintaa edellisiin vuosiin.
   Nyt meilläkin satoi. Tosin vain vajaan 5 mm, joka ei valitettavasti todellakaan riitä, mutta tyhjää parempi kuitenkin. Harmittaa siinä mielessä, että saderintamat ovat kulkeneet juhannuksen jälkeen koko ajan kahta puolta asuinpaikkamme ohi. Vähän samoin oli tosin jo viime kesänä.

   Poista
 9. Hienolta näyttävät kärhösi ja ovat hengissä. Täälläkin on huono kärhövuosi, nousivat hitaasti ja tekevät vähänlaisesti kukkaa paria poikkeusta lukuunottamatta. Onpa siellä ollut kuivaa, täällä ei ihan yhtä kuivaa vaikka kuivaa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kärhövuosi näyttä olleen hankala vähän kaikkialla.

   Poista
 10. Upeaa kukintaa. Kuvissa näyttää kunnon kukinnalta.

  VastaaPoista
 11. Mihinkä sitä kukintaa nyt sitten vertaa! Ovat varmasti kukkineet pihallasi paremmikin, mutta verrattuna tämän pihan kukintaan, ovat kärhösi upeassa kukassa! Viime vuoteen verrattuna on kärhöjen kukinta täälläkin selkeästi heikompaa ja kasvu hitaampaa. Mantsuriankärhösi on kuitenkin päättänyt antaa parastaan!! Toivotaan ensi vuodelle parempaa kärhövuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko on ollut myöntää, että entisenlaista kärhöjen kukintaa ei nyt ole. 'Pink Fantasy'n ja 'Piilun' kukinta puuttuu nyt karhökäytävältä kokonaan ja 'Polish Spirit'kin päätti olla ilmaantumatta lainkaan. Mantsuriankärhö kukkii onneksi aivan valtoimenaan.

   Poista
 12. Omaan silmään eron huomaa varmasti, mutta kuten edellisetkin ovat jo sanoneet, kuvissa näkyy kuitenkin oikein hyvin kukkivia kärhöjä. Ja ainakin mantsuriankärhö on upea!
  Olisin voinut jakaa täältä kesän mittaan sateita aika monelle paikkakunnalle, myös teille vaikka useampaan otteeseen. Lauantainakin meillä satoi muutamaan tuntiin 10 milliä eikä olisi tarvittu enää pisaraakaan. Nurmikolla kävellessä litinä vain kuului ja vesi tirsui saappaan vierestä. Pelottaa, että tässä alkaa tulla pian ongelmia kuivan paikan kasveille, vaikka ne hiekkaisessa maassa kasvavatkin. Toivon, että syksy olisi meillä tänä vuonna kuivanpuoleinen.

  VastaaPoista