Translate

sunnuntai 14. elokuuta 2022

Kelloköynnökset

Siemenistä keväällä kasvattamani kelloköynnökset ovat nyt availleet jo useita nuppujaan ja näyttävät viihtyvän sangen hyvin puolivarjoisalla kasvupaikalla takapihan köynnösportin kahta puolta olevissa kukkalaatikoissa. Olimme koko viikonlopun poissa ja hieman huoletti miten kelloköynnökset tässä helteessä tulisivat pärjäämään. Ihan hyvältä ne onneksi tänään takaisin tultuamme näyttivät.

Kelloköynnösten multa on suurelta osin omasta lämpökompostorista ja buusteriksi laitoin vielä hitaasti liukenevaa kanankakkaa. Lisäksi olen lannoittanut vielä veteen sekoitettavalla kastelulannoitteella. Kastella onkin saanut tiuhaan, etenkin helteisinä ja aurinkoisina päivinä, jolloin yksi kastelukerta päivässä ei pelkästään ole tahtonut niille riittää.


 

 

Kukkien värittymistä lähes valkoisesta liilaksi on hauska seurata.

                            


Helteiset päivät sen kun aina vaan jatkuvat. Kuivaa alkaa olla kuin Saharassa.
15 kommenttia:

 1. Weather gives us surprises Anemone. I do water every day my flowers in pots and in a greenhouse. Lovely bluebells, interesting they change their color.

  VastaaPoista
 2. On ihana seurata kelloköynnösten kukintaa. Kun vain muistaa kastella, on kasvu ja kukinta runsasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut kelloköynnöksille suotuisa kesä. Kastella ja lannoittaa on tosin saanut runsaasti.

   Poista
 3. Kukinta näyttää nyt palkitsevan hyvästä hoivasta. Kauniita.

  VastaaPoista
 4. Kelloköynnöksesi on upean näköinen. Omissani on jo runsaasti nuppuja, mutta aukeamista saan vielä muutaman päivän odottaa.
  On niin kuivaa, että ihan sydäntä särkee luonnon ja puutarhan puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Sanos muuta. Jos kesät jatkossakin ovat samanlaisia, saa tulevaisuudessa eittämättä sanoa hyvästit monelle puutarhan kasville.

   Poista
 5. Hienosti kasvaneet kelloköynnökset! Luovuin niiden kasvattamisesta juurikin tuon runsaan kastelun vuoksi, ollaan niin paljon poissa, ettei lopputulos olisi kovinkaan onnistunut. On se vaan upean näköinen kukkija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ovat kyllä työläitä, etenkin näin helteisenä ja sateettomana kesänä, mikä täällä meillä on ollut. Välillä olen miettinyt pitääkö ylimääräistä työtä ihan väen vängällä hankkia.

   Poista
 6. Onpa kaunis. kasvatin äidilleni kelloköynnöstä parvekkeelle. Aurinkoisen puolen köynnös kuoli paahteeseen mutta varjon puoleinen voi hyvin. Kastella kuulemma saa ahkerasti. Ensi vuonan niin paljon taimia että jää itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt puolivarjoinen paikka näytti meilläkin olevan oikea valinta kelloköynnökselle.

   Poista