Translate

tiistai 9. elokuuta 2022

Puutarhavierailu osa 3

Kolmas tutustumiskohteemme Avoimissa Puutarhoissa oli Louhisaaren puutarha Porvoossa. Itse paikka maisemineen oli jo henkeäsalpaavan kaunis ja näkymät merelle uskomattoman upeat. Kaunis puutarha oli jaettu erilaisiin puutarhahuoneisiin, joissa kasvoi muun muassa havuja, hortensioita, rhodoja, clematiksia sekä hedelmäpuita. 

                   

Leveän rinnekäytävän oikealla puolella polveilevaa lauta-aitaa vasten kasvoi kärhöjä, ruusuja, kurjenpolvia ja kuunliljoja. Käytävän vasemmalla puolella näkyy valtava pallotuija ja parhaillaan upeasti kukkivia pallohortensioita. Kunkin alueen kasveista oli tehty opastaulut, joihin kasvien kuvat ja tiedot oli merkitty vierailijoita varten, sekä lisäksi kulkua ja tutustumista helpottava kartta. 

Upeakukkainen ja aivan ihana loistokärhö 'First Love'.Yhtä puutarhahuoneista kiersi taikinamarja-aita. Pitkän säleikön ovi kutsuvasti avoinna astumaan seuraavaan puutarhahuoneeseen.

Penkille on varmasti kiva istahtaa ihailemaan ja nauttimaan puutarhan näkymistä kaikilla aisteilla.

Puutarhapöytä istuimineen, kuusien ja kasvillisuuden suojatessa istujaa mereltä mahdollisesti puhaltavalta tuulelta. 

                   

Itse korkeakivijalkaisesta päärakennuksesta on varmasti tosi hulppeat ja kauniit näkymät merenlahdelle. Louhirannan huvila on ollut suvun omistuksessa vuodesta 1920.                                                                                     Alarinteessä luonnonkauniilla paikalla sijaitsi mitä ilmeisemmin saunarakennus.                      8 kommenttia:

 1. Upea talo, paikka ja puutarha! Todella huolitellun näköistä ja kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä uskomattoman upea paikka jo sinällään.

   Poista
 2. Upea talo upealla paikalla. Kivoja yksityiskohtia puutarhassa.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis puutarha ja paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Ihana on tuo kärhö, se on ollut jonkin aikaa ostoslistallani mutta ei ole tullut vastaan. Kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
 4. Maisema antoi lisäksi hulppeat puitteet puutarhalle.
  Ole hyvä.

  VastaaPoista
 5. Oi, mikä kärhö! Varmasti mahtava paikka asua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hankittava omaankin puutarhaan jossain vaiheessa.
   Maisemat olivat kyllä todella ihanat.

   Poista