Translate

maanantai 1. elokuuta 2022

Parhaillaan kukkivia



Kahden viikon mökillä olon aikana jäi osa puutarhan perennojen kukinnasta kokonaan päivittämättä. Nyt pyrinkin jatkossa pysymään kukinnassa hieman paremmin ajan tasalla. 

Preeria-angervo Filipendula rubra kukkii parhaillaan  puutarhan päätypenkissä. Se on komea savisen, kostean ja ravinteikkaan maan perenna. Se on kukkinut uskollisesti vuosittain ja osoittautunut hyvin kestäväksi kasviksi. Korkeutta on noin 100-150 cm.


Myös maljakossa, siihen sointuvien muiden kukkien kanssa, se on hyvin kaunis.


Syysleimuista ensimmäiset ovat aloittaneet nyt myös kukintansa.


Syysleimu 'Europa'


Syyshohdekukka ' Moerheim Beauty' on nimensä veroinen. Hohtavat parhaillaan puutarhassa, kuin punaiset lyhdyt konsanaan. 


Vasemmalla olevan hopeamaruna rauhoittaa niiden väriä kummasti. 




Punaisissa kukkijoissa pysyäkseni väriminttu, muistaakseni Cambridge Scarlet, taas kukkii alapihan omenapuupenkissä.  




Loistosalvia saman sävyisin kukin kukkivien kuunliljojen vierellä.


Asterien heimoon kuuluva jalokallioinen ja ....


jo kukintaansa lopetteleva ritarinkannus taustallaan myös parhaillaan kukkiva viinikärhö 'Etoile Violette'. 


Otsikosta poiketen en malta olla laittamatta loppuun vielä kuvaa jo ränsistyneistä ja penkistä pois leikkaamistani ritarinkannuksista, niiden kukkiessa kauneimmillaan.


10 kommenttia:

  1. Upea yhdistelmä Moerheim Beauty & hopeamaruna. Muutenkin teillä taas niin täyteläistä kukintaa.

    VastaaPoista
  2. Ihania kukintoja puutarhassasi ja kun joidenkin kukkien kukinta päättyy, toiset vasta aloittavat kukintansa, joten koko kesän ja syksyn saatte nauttia puutarhanne kauneudesta, ihan parasta!

    VastaaPoista
  3. Ihana kuva ritarinkannuksista! Kiva, että kerroit preeria-angervosta. Muistan jo aikoinaan haaveilleensa siitä, mutta nyt sille olisi tosi hyvä paikka arboretumissani. Täytyy pistää nimi muistiinpanoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Preeria-angervo on kyllä hyvin näyttävä ja kaunis kukkiessaan.

      Poista
  4. Ihana tuo preeria-angervo! Se onkin jo minun ostoslistallani, mutta näiden kuvien katselu vain vahvistaa ostoaikeitani. Kiva kuulla, että se on kestävä ja soveltuu myös maljakkoon. 'Europa' syysleimulla on söpöt kukat. Syyshohdekukka ja hopeamaruna käyvät tosi näpsäkästi yhteen. Ritarinkannukset ovat niin kauniita. Minun pitäisikin istuttaa keväällä kylvämäni ritarinkannusten taimet maahan, että ne ehtivät vielä juurtua ennen talvea. Täytyy vain keksiä niille sopiva paikka, jotta ne selviäisivät talvesta hengissä. Lopulliselle paikalleen ne pääsevät sitten joskus, kun saan perustettua niille uuden kukkapenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On minustakin hyvin kaunis.
      Pitäisi itsekin muistaa kylvää ritarinkannuksia siemenistä.

      Poista