Translate

sunnuntai 28. elokuuta 2022

Ruusun kauneutta



'Super Hero'

Vaikka ruusujen kukinta ei tänä kesänä ole suurelta osalta ollut meillä mitenkään loisteliasta, ovat Easy Elegance-ruusut tuottaneet sitäkin enemmän iloa ensimmäisen kesän kukinnallaan.


'My Girl'


 

'Grandma's Blessing'






'Mystic Fairy'


Aiemmin runsaasti kukkinut ja samassa ruusuryhmässä oleva 'Head over Heels' (anteeksi suttuinen kuva) sen sijaa pitää nyt hieman taukoa kukinnassa. Lupaavia nuppuja on kuitenkin tulossa vielä runsaasti.


'Head over Heels'in kukintaa aiemmin, heinäkuun 31 päivänä, otetussa kuvassa. 


Hansaruusu pensaasta löytyi vielä tämä yksi avautunut kukka ja pitihän se tietysti myös kuvata.

Toivottavasti tuleva talvi tulisi olemaan suosiollinen ruusuille. Hankala viime talvi nimittäin vei jopa kolme kappaletta lempiruusuistani.


Tämä ihanasti tuoksuva nostalgiaruusu 'Augusta Luise' on yksi viime talvena menehtyneistä.


Toinen menehtyneistä oli tämä Augustan vieressä kasvanut easy elegance ruusu 'Pinktopia' ja kolmas oli samaan ruusuryhmään edellisen kanssa kuulunut, erittäin kaunis 'My Girl'. Nyt uusi 'My Girl', siis kukkii parhaillaan pihaantulotien varressa olevassa penkissä.

Tänään helteisen iltapäivän jatkeeksi ukkonen toi tullessaan hartaasti kaivattua sadetta. Vettä sademittarin mukaan tuli 7mm. Ei edelleenkään tarpeeksi, mutta joka tippa on tässä kuivuudessa kuitenkin arvokas.   

Mukavaa loppuiltaa. 

16 kommenttia:

  1. Ruusut ovat kauniita kukkasia !

    - Suvi / Arjen helmeilyä -

    VastaaPoista
  2. Easy Elegans-ruusut voivat olla oikukkaita. Omani selvisivät talvesta mutta kasvusto paleltui maata myöten. Kummasti nousivat ja kukkivat nyt enemmän kuin koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinulla kyseiset ruusut selvisivät haastavasta talvesta.

      Poista
  3. Kiva kuulla, että sinulla Easy Elegans -ruusut ovat osoittautuneet suotuisaksi niin kukinnallaan kuin kestävyydeltään. Pitää varmaan itsekin kokeilla.
    Toivottavasti teillä tuli yöllä lisää vettä. Ihastuin aamulla kovasti, kun sademittariin oli kertynyt yöllä 11 mm ja edelleen sataa kaunista sadetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Easy Elegansien kestävyys vaihtelee. Kuten kerroin, kaksi kyseistä ruusua menetin viime talvena. Katsotaan miten näiden uusien kanssa mahtaa käydä?
      Nyt vihdoin viimein taivaan hanat aukenivat täällä meilläkin ja yöllä ja varhain aamulla tulivat ensimmäiset sadekuurot. Edelleenkin sataa ja sadetta on luvattu kello neljääntoista saakka. Todella hienoa.

      Poista
  4. Kauniisti kukkii. Meillä ei ole pari Easy Elegance- ruusua selvinneet edes talvesta, joten olen nyt hankkinut muita ruusuja. Niidenkin selviäminen on aina mysteeri. Meilläkin sade on ollut vähän harvassa, vaikka juuri nyt sataakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Totta, eivät nähtävästi ole niin kestäviä, kuin mitä niiden kerrotaan olevan.
      Tosin viime talvi oli tosi haastava monelle muullekin kasville kuin ruusuille.
      Nyt meilläkin viimein sataa kunnolla ja kyllä voikin tuntua hyvältä.

      Poista
  5. Ruusut on valtavan kauniita. On niissä kai hoitamistakin? Minulla on joskus ollut ja kaivoin sen lopulta hermostuttuani pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalommat, remontoivat ruusut kyllä vaativat hoitoa. Vanhojen kestävien pensasruusujen kanssa pääsee sen sijaan melko helpolla.

      Poista
  6. Sinulla on monia herkkiä ruusuja, joita viime talvi varmasti koetteli. Toivotaan, että ensi talvi olisi helpompi. Ainakin tämän kesän lämpösumma riittää varmistamaan ensi kesän kukintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman pettynyt olin omajuuristen ruusujen menetykseen. 'Augusta Luisen' mahdolliseen menestymättömyyteen puutarhassamme, olin sen sijaan varautunut jo etukäteen.

      Poista
  7. Kaunista kukintaa ruusuissasi. Itse olen turvallisesti jäänyt kokeiluissa pensasruusuihin. Vievät kyllä tilaa, mutta kukkivat melko varmasti. Ehkä vähän tylsää. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutut ja jopa vuosikymmenestä toiseen menestyvät pensasruusut puoltavat minusta ehdottomasti oman paikkansa puutarhassa. Harmi vain, että niiden kukinta on niin nopeasti ohi. 😊

      Poista