Translate

tiistai 16. elokuuta 2022

Kärhöt ovat lisänneet hiljalleen kukintaansaJalokärhö Ville de Lyon alkaa olla kukinnassaan ihan kauneimmillaan. Toki avautumattomia nuppujakin on vielä jonkin verran.


Nyt tukinarujen kanssa on ollut tänä kesänä ongelmia, sillä niin Villestä, kuin kahdesta muustakin jalokärhöstä on tukinaruja katkennut. Onneksi 'Ville de Lyon' saatiin tuettua nauhoilla vaurioitta takaisin pystyyn, sen retkahdettua ihan kaksin kerroin alas narujen katketessa.


Pidän tosi paljon Villestä. Lieneekö syy osin myös siinä, että voin sanoa innostukseni lähteneen liikkeelle juuri tämän melko kestävän kärhön ansiosta.


'Ville de Lyon' on myös ihan ensimmäinen hankkimani kärhö, jonka ostin vielä Kirkkonummella asuessamme  Reimanin puutarhalta. En muista täysin varmasti siirsinkö kärhön muuton yhteydessä uuteen kotiin. Siirsin tai en, enää kyseinen kärhö ei ole hengissä, vaan paha talvi vei sen mennessään ja tilalla kasvaa uusi.


Osa vesoista on päässyt taipumaan maahan kärhökäytävälle.


Tässä kärhökäytävän alkupäätä.Madame 'Julia Correvon'kin aukaisee kukkiaan kiihtyvällä vauhdilla.


Tosin kukat sijaitsevat hieman epätasaisesti tukisalossa.


'Etoile Violette', jonka kukkien normaalia pienempää kokoa harmittelin aiemmassa kärhöpostauksessani, alkaa näyttää normaalilta lisätyn kastelun ja lannoituksen ansiosta. Violettenkin kukat ovat auenneet hieman epätasaisesti.  


Kuva auringon puolelta, jossa kukat sijoittuvat tasaisesti.


Ihana 'Warszawska Nike'.


'Niobe'n ja 'The Presiden'tinkin narut katkesivat.


Molemmat kasvavat samassa salossa ja tukinarut ovat syystäkin kovilla, kun kärhöt kiertyvät samoihin naruihin.
'Blue Angel' aloitti kukintansa tosi myöhään ja kukintaa ei kyllä vieläkään voi sanoa mitenkään loistokkaaksi. Takapihan lankkupenkin toinen 'Blue Angel' muuten heräsi henkiin. Ei kuki enää tänä kesänä, mutta pääasia, että on hengissä.


Viinikärhö 'Justa'kin on alkanut kukkia hieman runsaammin.

                           

Se on hieman ahdingossa syyspäivänhatun vallattua siltä itselleen tilaa.


                                Tiukukärhö 'Arabella'kin alkaa olla jo kukkaisampi. 
Tarhalyhtykärhö 'Princess Kate'ssa oli tosi pitkään vain kaksi kukkaa. Nyt niitä kastelun ansiosta on jo enemmän. Osa sen versoista on päättänyt hakeutua 'Arabella'n verkkoon.


Tuntematon, toisen kärhön mukana tullut tiukukärhö, on kiivennyt ihan korkean salkonsa kärkeen.
Yleiskuva kärhökäytävälle päin.


Tänään heti aamulla asennusfirma tuli meille asentamaan aurinkopaneleja katolle. Päätös pitkään harkinnassa olleesta aurinkosähköjärjestelmästä tehtiin pikapikaa juhannuksen jälkeen, kun sähkön hinta näyttää karkaavan pilviin.

18 kommenttia:

 1. Upeat. Ville erityisesti. se on minulla hankintalistalla kunhan tulee vastaan. Jostain syystä koin, että tänä vuonna oli heikonlaisesti eri kärhöjä myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama havainto minullakin. Ei ole kärhöjä ollut paljon myynnissä täälläkään.

   Poista
 2. Vau. Ihanat kärhöt. Kun edes jonkun kärhön kohdalla tuollaiseen kukkamäärään pääsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Varmasti ne sinullakin ajan oloon kukkivat runsaasti. 😊

   Poista
 3. Kärhösi ovat joka vuosi yhtä upeita, ellei vuosi vuodelta upeampia!
  Ville de Lyon kuuluu minunkin suosikkeihini. Aiempi Ville heitti henkensä, joten uusi oli hommattava. Nyt yksivuotias Ville kukkii jo mukavasti.
  Mekin aiomme hankkia aurinkopaneelit. Firman kanssa on jo asiasta neuvoteltu, mutta asennus siirtyy alkuvuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ville de Lyon on kyllä ihan kärhöjen parhaimmistoa. Kukinta saisi tosin olla hieman aikaisempi, mutta kaunottarelle tämänkin toki antaa anteeksi.
   Nyt sähkön hinta alkaa olla korkealla ja hinta varmasti tämänhetkisestä talvea kohden vain nousee. Nyt aurinkopaneelit ovat varmaan ihan hyvä investointi tulevaa ajatellen.

   Poista
 4. Uskomattoman hienoja kärhöjä ja ihastuttavia kuvia niistä!
  Upeaa kukkaloistoa näkyy puutarhassasi muutenkin. 😍

  VastaaPoista
 5. Kauniisti kukkivat kaikki kärhösi! Tuo 'Blue Angel' on kyllä suloinen <3 Meillä 'Ville de Lyon', 'Polish Spirit', 'Krakowiak' ja 'Etoile Violette' panttaavat edelleen nuppujensa aukaisua. Ja niin malttamattomana itse odotan, että näkisin vihdoin, ovatko sitä mitä niiden pitikin olla. 'Madame Julia Correvon' sentään jo aloitti muutamalla kukalla.
  Aurinkopaneelit ovat järkevä sijoitus tässä maailmantilanteessa, jos vain niille on hyvä paikka. Meillä osuu sen verran varjoja päivän mittaan katolle ja kun lappeetkin ovat itään ja länteen, niin emme ole vielä vakavissamme edes kyselleet tarjouksia. Jotenkin tuntuu, että tuskin parasta tehoa saisi paneeleista irti ja hyöty jäisi hankintahintaan nähden liian pieneksi, vaikka meillä sähkölämmitys onkin. Pitää vain yrittää pienentää kulutusta ja säästää muualta.
  Mukavaa loppuviikkoa! Toivottavasti olette saaneet jo paremmin sateita kasvien iloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt, kun on kasteltu loppukesästä normaalia kesää enemmän, ovat hieman virkistyneet kasvussa ja kukinnassa.
   Meillä kaksi ojan varressa olevaa kotihonkaa joudutaan kaatamaan, jotteivat varjosta lappeita. Jos yksikin aurinkopaneeli on varjossa myöskään muut eivät silloin tuota sähköä.
   Meillä kuivuuden kurjuus vain jatkuu eikä tiedossa ole sateita, ellei sitten jokin ukkoskuuro vahingossa osuisi kohdalle.

   Poista
 6. Stunning pink clematis! They are unusual in my country. Blessings to you.

  VastaaPoista
 7. Voi vautsi taas mitä kärhökuvia! Mullon Ville aloottanu vasta hilijan kukkimisen. Parasta aikaa saa viälä orottaa. Hiras on, sekä keväällä heräämähän ja kukkimisen aloottamises, muuten kukinta on komiimmasta päästä.
  Äkkiääpäs saitta aurinkopaneelit katolle. Toimitusaijat kuluu venynehen aika pitkälle, ymmärrettävistä syistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin jo viime kesänä, että lämmin sää sai Villen kukkimaan normaalia aikaisemmin. Tosin toinen kasvimaalla pellon puolella oleva 'Ville de Lyon' aloitti kukintansa vasta nyt. Kasvupaikalla siis myös oma merkityksensä.
   Onneksi mieheni oli ajoissa liikkeellä aurinkopaneelien tilauksen kanssa. Nyt toimitusajat ovat venyneet varmasti huomattavasti pidemmiksi.

   Poista
 8. Voi valtava miten upeasti kärhöt kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yllättävän hyvin ovat pitkään jatkuneista helteistä ja sateettomuudesta huolimatta pärjänneet. Kastella on kuitenkin pitänyt normaalia enemmän.

   Poista